EiS Online - Index
  Ustaw nas jako stronę startową  Dodaj nas do swych ulubionych stron  EiS News - kanał RSS  EiS Forum News - kanał RSS

Forum EiS
Reaper 3.0
    08.09.2010 | 14:25 | Odpowiedzi: 153
Rockwool Rockton na panele wolnostojące
    08.09.2010 | 14:02 | Odpowiedzi: 15
Instalacja DAW a praca dysku
    08.09.2010 | 12:34 | Odpowiedzi: 2
Wokale w domowym studiu
    08.09.2010 | 11:58 | Odpowiedzi: 0
Próbki lektora zarejestrowanego mikrofonem Rode NT2000
    08.09.2010 | 11:45 | Odpowiedzi: 0
Cubase SX3 - mixdown z MIDI
    08.09.2010 | 11:02 | Odpowiedzi: 0
MARIAN MARC 4 DIGI - problem z dźwiękiem w grach i multimediach
    08.09.2010 | 00:04 | Odpowiedzi: 0
Klawiatury sterujące MIDI
    07.09.2010 | 20:58 | Odpowiedzi: 16
Stojaki pod monitory
    07.09.2010 | 19:28 | Odpowiedzi: 1
MAPP Online PRO
    07.09.2010 | 17:46 | Odpowiedzi: 0
Klark Teknik - bramki, kompresory
    07.09.2010 | 17:17 | Odpowiedzi: 0
Waldorf Blofeld - sample, brzmienia
    07.09.2010 | 14:51 | Odpowiedzi: 2

Edirol PCR-800, klawiatura sterująca, 5 oktaw, aftertouch, polska instrukcja, stan bdb - 750 zł. Gdańsk. Tel. 0608-833-535. E-mail: rytmpoczta@o2.pl
Waldorf Blofeld, syntezator w wersji desktop, stan idealny, komplet, kupiony w Audiostacji - 1250 zł. Gdańsk. Tel. 0608-833-535. E-mail: rytmpoczta@o2.pl
Access Virus w wersji na TC PowerCore, licencja umożliwia włączenie jednego instrumentu (4-partowy multitimbral, 16 głosów, vocoder, 3 oscylatory, 3 LFO, 2 sekcje filtrów, procesor efektów, arpeggiator) - 1300 zł. Warszawa. Tel. 0602-171-402. E-mail: kanonart@hot.pl

Uwaga! Zanim zaczniesz postować na naszym forum koniecznie zapoznaj się wcześniej z jego regulaminem.

Powiadom Admina  
Jak kupić Cubase SX3? 
    Waudeck  

Wysłany: 07-02-2010, godz. 02:11   

Witam serdecznie !
Jestem w trakcie organizowania studio muzycznego. Wzmocnilem komputer hardware'owo, ale rowniez pokusilem sie na windows 7 64 bit. Teraz kolej na sekwencer na ktorym bede pracowal. Wiadomo, ze najchetniej kupilbym sobie cubase 5 ale nie mam 2,5 tys. Doszedlem do wniosku, ze zaopatrze sie w starsza wersje cubase'a na ktora bedzie mnie stac a jednoczesnie na tyle nowa ze bedzie dobrze dzialala w systemie windows 7 - z moich dociekiwan wynika ze cubase 3 sx spelnia te dwa warunki jednakze nigdzie nie moge znalezc mozliwosci kupienia oryginalengo cubase 3sx !? Gdzie mozna kupic ten program i ile on kosztuje pomocy...

Szofer  

Wysłany: 07-02-2010, godz. 08:21   

...
Witam serdecznie !
Jestem w trakcie organizowania studio muzycznego. Wzmocnilem komputer hardware'owo, ale rowniez pokusilem sie na windows 7 64 bit. Teraz kolej na sekwencer na ktorym bede pracowal. Wiadomo, ze najchetniej kupilbym sobie cubase 5 ale nie mam 2,5 tys. Doszedlem do wniosku, ze zaopatrze sie w starsza wersje cubase'a na ktora bedzie mnie stac a jednoczesnie na tyle nowa ze bedzie dobrze dzialala w systemie windows 7 - z moich dociekiwan wynika ze cubase 3 sx spelnia te dwa warunki jednakze nigdzie nie moge znalezc mozliwosci kupienia oryginalengo cubase 3sx !? Gdzie mozna kupic ten program i ile on kosztuje pomocy......

Hej

kubusia w tej wersji chyba to tylko juz second hand lub prosto od produceta zawsze mozesz napisac maila do steinberga i zapytac, tez mialem podobna sytuacje z kubusiem ale sie wstrzymalem dozbieralem fundusze i zakupilem pelna 5 inwestycja sie oplacila (szkoda tylko ze te i-locki sa takie lipne i delikatne)

Hej

Robix  

Wysłany: 07-02-2010, godz. 09:56   

...
Witam serdecznie !
Jestem w trakcie organizowania studio muzycznego. Wzmocnilem komputer hardware'owo, ale rowniez pokusilem sie na windows 7 64 bit. Teraz kolej na sekwencer na ktorym bede pracowal. Wiadomo, ze najchetniej kupilbym sobie cubase 5 ale nie mam 2,5 tys. Doszedlem do wniosku, ze zaopatrze sie w starsza wersje cubase'a na ktora bedzie mnie stac a jednoczesnie na tyle nowa ze bedzie dobrze dzialala w systemie windows 7 - z moich dociekiwan wynika ze cubase 3 sx spelnia te dwa warunki jednakze nigdzie nie moge znalezc mozliwosci kupienia oryginalengo cubase 3sx !? Gdzie mozna kupic ten program i ile on kosztuje pomocy......

Ja również uważam, że lepiej dozbierać i kupić od razu Cubase 5. Sam zresztą zdecydowałem się updatować Cubasa z wersji 4 na 5. Teraz tylko new comp i jazda Cool.

Pozdrawiam

Waudeck  

Wysłany: 07-02-2010, godz. 13:03   

Jakies inne porady ? Na prawde nie mam kasy na nowego piatego cubase'a , a czas mnie troche zaczyna gonic...

cmzet  

Wysłany: 07-02-2010, godz. 13:09   
Ja ostatnio pytałem się u dystrybutora oprogramowania o Cubase SX3. Powiedział, że jak sie wysili to wszystko można załatwić, ale mimo wszystko nie opłaca się i funkcjonalnie i finansowo. Tak więc nie ma na prawde sensu.

dr_After  

Wysłany: 07-02-2010, godz. 13:23   

...
Jakies inne porady ? Na prawde nie mam kasy na nowego piatego cubase'a , a czas mnie troche zaczyna gonic...
...

Zainwestuj w Reapera - wielokrotnie tanszy, w pracy z audio przebija Cubase'a na głowę. Po opanowaniu filozofii pracy Reapera większośc operacji wykonasz szybciej niż w Cubase. W pracy z MIDI Reaper powoli zbliża się do funkcjonalnosci Cubase.

drA

Jarek_Zand  

Wysłany: 07-02-2010, godz. 17:19   

...
Witam serdecznie !

Czy SX3 "pójdzie" na Windows 7 64 bit? A nawet jeśli pójdzie, to jaki jest sens pracowania na 32 bitowym DAW-ie w 64 bitowym systemie? Kup Cubase Studio 5 lub Cubase Essential 5 a jak będziesz mieć przypływ gotówki to sobie go z-upgrade-ujesz.

Waudeck  

Wysłany: 07-02-2010, godz. 23:06   

Masz racje Jarek_Zand. No coz pewnie sie skusze na cubase 5, moglibyscie mi tlyko wyjasnic na czym polega wersja Cubase 5 Essential? Cenowo dosc rozni sie od Cubase 5 Studio i Cubase 5. Probowalem znalezc informacje w necie ale jakos sie nie doszukalem...

Tadeo  

Wysłany: 07-02-2010, godz. 23:16   
a próbowałeś na stronie producenta?
tutaj różnice

konop_tnt  

Wysłany: 08-02-2010, godz. 07:56   

...
Masz racje Jarek_Zand. No coz pewnie sie skusze na cubase 5, moglibyscie mi tlyko wyjasnic na czym polega wersja Cubase 5 Essential? Cenowo dosc rozni sie od Cubase 5 Studio i Cubase 5. Probowalem znalezc informacje w necie ale jakos sie nie doszukalem...
...

Jak kupujesz Cubase 5 możesz wtedy ściągnąć CUBASE SX za free ze strony Steinberga. Nie wiem czy Cubase 5 Essential daje taki dostęp do serwera FTP. Jeżeli tak to może to być to rozwiązanie dla Ciebie. Ale myślę, ze i tak Cubase 5 to jest docelowe rozwiązanie dla studia nagrań, bo taka praca na dwa programy (SX, C5 essential) nie jest poważna. Różnica między SX, a 5 jest olbrzymia na korzyść C5

Jest też wspomniany Reaper.

Akton  

Wysłany: 08-02-2010, godz. 09:11   

A'propos w/w tematu. Na stronie Audio Factory Essential 5 kosztuje relatywnie bardzo niewiele w porównaniu do wersji 5 czy Studio 5. Próbowałem wejść do sklepu na stronie Steinberga, ale jest wyłącznie odsyłacz do lokalnych dystrybutorów. Czy można wobec tego w ogóle u nich coś kupić bezpośrednoi? Nie znalazłem takiej opcji, a myślę, że na pewno byłoby jeszcze korzystniej. I drugie pytanie. Wydaje mi się, że do pracy w MIDI (wyłącznie) że Essential 5 wystarczy w zupełności. Mam rację czy coś pomyliłem?

Użytkownik został wykluczony
Użytkownik wykluczony

Wysłany: 08-02-2010, godz. 17:00   
za te pieniądze nie lepiej Abletona kupić? Można na nim pracować jak na normalnym DAW a i jeszcze dochodzi możliwość grania live actów

Waudeck  

Wysłany: 08-02-2010, godz. 19:05   

Wymyslilem takie rozwiazanie. Poradzcie czy jest dobre. Moge kupic za dosc niska cene uzywany Cubase 3 SE z upgradem do Cubase 4 Essential w zestawie, a przy najblizszym zastrzyku gotowki zakupie za ok. 800 zl Steinberg Cubase Studio 5 Upgrade. Czy to ma sens ?

maniekpycek  

Wysłany: 09-02-2010, godz. 13:37   
Do autora posta.Napisz do mnie na gg 1145999.Pozdrawiam.

MOTL  

Wysłany: 09-02-2010, godz. 14:05   

Miałem podobny problem. Myślałem o Cubase 3SX, ale w końcu kupiłem C4Essential, który do podstawowych zabaw z midi i vst wystarcza. Po roku zbierania (za miesiąc) przesiadam się na pełną wersję Cubase 5.

Jeśli zależy Ci na 3SX poszukaj na ebay.de albo ebay.co.uk. Kupiłem tam kilka rzeczy, np nową Yamahę KX61 za 900PLN a nie za 1500PLN. Tylko logistycznie możesz mieć problem, bo używane kiełbasy sprzedają osoby prywatne, czyli z wysyłka za granicę może być kłopot.